Φραστική επίθεση σε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ .... - Radio Apolayseis

Breaking

Φραστική επίθεση σε πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ ....


Άλλη μία ιστορία καθημερινής τρέλας στους δρόμους της Θεσσαλονίκης 

Οδηγός ΙΧ στο κέντρο της πόλης βγήκε εκτός εαυτού και δε δίστασε να επιτεθεί φραστικά σε πλήρωμα ασθενοφόρου, με την αιτιολογία ότι παρεμπόδιζε το όχημά του και δεν μπορούσε να διέλθει από το σημείο.
Τα πνεύματα μάλιστα κάποια στιγμή οξύνθηκαν, με τους διασώστες να αναγκάζονται να καλούν την Αστυνομία, προκειμένου να επιβάλλει την τάξη και εκείνοι να μπορέσουν να συνεχίσουν την παροχή πρώτων βοηθειών στο περιστατικό, στο οποίο είχαν κληθεί.
Ευτυχώς τα πράγματα ηρέμησαν λίγο αργότερα, με το … βιαστικό οδηγό να «ξεσπά» και να απομακρύνεται από το σημείο. Έτσι, δόθηκε «άκυρο» στην κλήση στην Αστυνομία.   
Το συμβάν εκτυλίχθηκε νωρίτερα σήμερα, στην οδό Μητροπολίτου Ιωσήφ, ένα δρόμο ούτως ή άλλως στενό. Το πλήρωμα του ασθενοφόρου είχε κληθεί να αντιμετωπίσει πιθανό εγκεφαλικό σε συμπολίτη μας.
«Πολλές φορές δεν υπάρχει χώρος να σταθμεύσει το ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα να το αφήνουμε στο δρόμο ή να παρεμποδίζουμε κάποιο άλλο σταθμευμένο όχημα», περιγράφει στην ThessNews ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ, Ιερόθεος Γιαμουρίδης. 
«Πιο επιτακτικό εκτιμώ είναι να πας σε ένα περιστατικό, παρά να χάνεις χρόνο, αναζητώντας μία θέση στάθμευσης. Προφανώς ο οδηγός αυτός να ήταν συναισθηματικά φορτισμένος και από άλλες αιτίες και να αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο, ωστόσο αν  κινδύνευε δικός του άνθρωπος, είμαι σίγουρος πως δεν θα τον ενδιέφερε αν το ασθενοφόρο παρεμπόδιζε την κυκλοφορία» προσθέτει. 
Το περιστατικό αυτό αποτελεί μόνο ένα μικρό δείγμα, από τα πολλά που καταγράφονται, κατά την αγωνιώδη προσπάθεια των διασωστών να φτάσουν εγκαίρως σε περιστατικά, για την παροχή πρώτων βοηθειών σε συνανθρώπους μας, που κινδυνεύουν.

Πηγή : thessnews.gr