Ποιοι φοβούνται τις αποκαλύψεις Κοτζιά για τον Σόρος και γιατί το Μαξίμου σιωπά - Radio Apolayseis

Breaking

Ποιοι φοβούνται τις αποκαλύψεις Κοτζιά για τον Σόρος και γιατί το Μαξίμου σιωπά


Δύο ημέρες μετά από τα όσα είπε ο πρώην ΥΠΕΞ για τον Πάνο Καμμένο και για δωροδοκία της κυβέρνησης από τον μεγαλοεπενδυτή Σόρος και οι καταγγελίες έχουν μείνει αναπάντητες. Στην κυβέρνηση φοβούνται νέα «χειρουργικά χτυπήματα» Κοτζιά

Τρόμο πάνω από το Μαξίμου προκαλεί ο Νίκος Κοτζιάς και το επόμενο «χτύπημά» του, έπειτα από τις αποκαλύψεις για τα όσα ειπώθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο. Η ένοχη σιωπή της κυβέρνησης γύρω από τις καταγγελίες του πρώην ΥΠΕΞ ότι ο Πάνος Καμμένος μίλησε για χρηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης από τον Τζορτζ Σόρος για να προωθήσει τη συμφωνία των Πρεσπών, δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα. Πρόκειται για ένα σοβαρό πολιτικό, αλλά και δικαστικό ζήτημα για το οποίο θα πρέπει να παρέμβει και η Δικαιοσύνη αλλά και η ίδια η κυβέρνηση να απαντήσει υπεύθυνα.
Χθες μόνον οι κύριοι Καμμένος και Παπαγγελόπουλος έκαναν αναφορά στο μείζον θέμα το οποίο προκάλεσε την έκρηξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αλλά και οι δύο δεν απάντησαν επί της ουσίας στις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά. Ο υπουργός Αμυνας, η «πέτρα του σκανδάλου» μάλιστα, που είναι εξαφανισμένος τις τελευταίες ημέρες, απλώς υιοθέτησε άρθρο συγκεκριμένης ιστοσελίδας η οποία επιτέθηκε με σαφή υπονοούμενα και στον πρώην ΥΠΕΞ κάνοντας λόγος για «αρλεκίνους» και «συκοφάντες».
Ο δε Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τόνισε στη Βουλή: «Αυτό δεν μπορεί να σταθεί με καμία λογική, η κυβέρνηση κάνει κάτι που πιστεύει ότι είναι σωστό, το κάνει με θάρρος, αναλαμβάνει προσωρινά θέλω να πιστεύω το πολιτικό κόστος και να πληρώσει επειδή θεωρεί ότι κάνει αυτό που είναι καθήκον της;»
Ουσιαστικά δεν υπάρχει καμιά απάντηση ενώ είναι φανερή μια προσπάθεια απαξίωσης του «καταγγέλλοντα», δηλαδή του Νίκου Κοτζιά. «Μήνυμα» και προς τον Πάνο Καμμένο έστειλε σήμερα και η εφημερίδα «Αυγή» η οποία στην πρώτη σελίδα της κάνει λόγο για «ψεκασμένες θεωρίες». Και δεν εννοεί τον Νίκο Κοτζιά, αλλά εφόσον εννοεί τον Πάνο Καμμένο τότε πράγματι όλα όσα καταγγέλλονται έχουν συμβεί στο υπουργικό συμβούλιο.

Η ρουκέτα Κοτζιά

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κοτζιάς στη συνέντευξή του στην Κρήτη, αναφερόμενος στο επεισόδιο στο υπουργικό ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».

Πηγή : in.gr