Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ) - Radio Apolayseis

Breaking

Χριστουγεννιάτικο σκηνικό στην πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ)


Στις 29 Νοεμβρίου θα «φωτιστεί» το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Τα πρώτα χριστουγεννιάτικα σπιτάκια ήδη έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία Αριστοτέλους, που βάζει σιγά σιγά τα γιορτινά της ώστε όλα να είναι έτοιμα στις 29 Νοεμβρίου, ημέρα που θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, ενόψει των Χριστουγέννων.

 Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα όμορφο σκηνικό στην πιο μεγάλη πλατεία της πόλης και για να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους, τα συνεργεία έπιασαν αμέσως δουλειά. Την ημέρα εκείνη, στις 29 Νοεμβρίου δηλαδή, θα γίνει ο φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου και θα ακολουθήσει συναυλία του Γιώργου Σαμπάνη.
 Οι εορταστικές εκδηλώσεις που αναμένεται να διαρκέσουν από τις 29 Νοεμβρίου 2018 έως τις 6 Ιανουαρίου 2019, θα θέτουν στο επίκεντρό τους τα παιδιά, τους νέους και την οικογένεια, ενώ θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, συναυλίες, δράσεις για παιδιά, παραστάσεις και πρωτότυπα διαδραστικά εργαστήρια.
Σκοπός του Δήμου Θεσσαλονίκης και για τη φετινή διοργάνωση παραμένει η προσέλκυση επισκεπτών κάθε ηλικίας στο κέντρο της πόλης, με σημείο αναφοράς την πλατεία Αριστοτέλους, στην προσπάθεια τόνωσης της αγοράς.
Τι θα δούμε στην Πλατεία ΑριστοτέλουςΤο σπίτι του Άη Βασίλη θα είναι 130 τμ και θα είναι μαζί με το ταχυδρομείο. Ακόμη, τους επισκέπτες θα περιμένει το σπίτι ξωτικοαλχημείας, σπίτι ξωτικοεφευρέσεων και το αρτοζαχαροπλαστείο, στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα φτιάχνουν χριστουγεννιάτικες λιχουδιές.
Ο δήμαρχος ξωτικών θα είναι ο οικοδεσπότης στη πλατεία Αριστοτέλους, που θα υποδέχεται και θα ξεναγεί τον κόσμο στην όμορφα στολισμένη πλατεία, ενώ οι μασκότ- χνουδωτοί φίλοι του Άη Βασίλη θα καλωσορίζουν τον κόσμο. Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, θα φωτιστούν και τα υπόλοιπα δέντρα στην πλατεία.
Φέτος, για πρώτη φορά από επιθυμία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη θα στηθεί φάτνη στην πλατεία. Ακόμη, στην πλατεία Αριστοτέλους θα περιμένει τους μικρούς φίλους ένα δίπατο καρουσέλ 64 θέσεων και ένα τρενάκι στολισμένο με ταράνδους και φιγούρες του Άη Βασίλη.