Θεσσαλονίκη: Οδηγοί ΟΑΣΘ φοβούνται… ασθένειες από πρόσφυγες – Οργισμένη απάντηση από τον Στέλιο Παππά - Radio Apolayseis

Breaking

Θεσσαλονίκη: Οδηγοί ΟΑΣΘ φοβούνται… ασθένειες από πρόσφυγες – Οργισμένη απάντηση από τον Στέλιο Παππά


Ακροδεξιάς και φασιστικής έμπνευσης επιστολή έστειλε στη διοίκηση του ΟΑΣΘ η παράταξη εργαζομένων με την επωνυμία «Δράση Οδηγών Μηχανισμός Έκφρασης Αδέσμευτων Συναδέλφων». Με την επιστολή ζητούν μεταξύ άλλων από τη διοίκηση του Οργανισμού να λάβει μέτρα ασφαλείας κατά των προσφύγων που χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία λέγοντας πως υπάρχει κίνδυνος για μεταδοτικές ασθένειες.
Πιο συγκεκριμένα όπως αναφέρει η παράταξη στην κατάπτυστη ανακοίνωση της, «στις γραμμές 9-40-51-52-54-55-86 του δυτικού τομέα, αλλά και στην γραμμή 87 του ανατολικού τομέα, οι οποίες τα τελευταία χρόνια έχουν επιβαρυνθεί με την μετακίνηση των προσφύγων – μεταναστών από και προς τις δομές φιλοξενίας τους, παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της εισιτηριοδιαφυγής».
Παράλληλα, σύμφωνα με την επιστολή, «το τελευταίο διάστημα παρατηρείται επίσης ραγδαία αύξηση φαινομένων προπηλακισμού και παραβατικών συμπεριφορών των προσφύγων – μεταναστών, τόσο προς τους οδηγούς, όσο και προς το λοιπό επιβατικό κοινό. Οχλαγωγίες, εκφοβισμοί, απειλές, ασέβεια σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, σεξουαλικές παρενοχλήσεις κ.α έχουν γίνει πλέον καθημερινότητα».
Επίσης, η ακροδεξιά παράταξη αναφέρει ότι «λόγω των ακατάλληλων συνθηκών υγιεινής στις δομές φιλοξενίας τους, αλλά και λόγω της κουλτούρας τους σε σχέση με την προσωπική τους υγιεινή,υπάρχει μεγάλος κίνδυνος μεταδοτικών ασθενειών τόσο στους οδηγούς όσο και στους υπόλοιπους επιβάτες οι οποίοι στριμώχνονται ανάμεσα τους».
Μάλιστα, προτείνει προς τον ΟΑΣΘ οι πρόσφυγες να μετακινούνται με τουριστικά λεωφορεία, ενώ ζητά καθημερινούς ελέγχους για την αντιμετώπιση της εισιτηριοδιαφυγής. Στο πλαίσιο αυτό ζητείται η «δημιουργία Ομάδων Υποστήριξης αποτελούμενων από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό (προσωπικό ιδιωτικής ασφάλειας – security), οι οποίες θα έχουν ως σκοπό τον έλεγχο των εισιτηρίων και την επιβολή της τάξης και των κανόνων εντός των αστικών λεωφορείων».
Επιπλέον, ζητείται ο άμεσος εμβολιασμός όλων των οδηγών που εργάζονται στις γραμμές αυτές, καθώς και τακτική προληπτική εξέταση αίματος επίσης για τους οδηγούς.
Η επιστολή επεστράφη ως απαράδεκτη
Η εν λόγω επιστολή επεστράφη από τη διοίκηση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ως απαράδεκτη, ενώ αναμένεται και η επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης. Παράλληλα κρίνεται αναγκαίο να πάρει θέση η διοίκηση του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, και ο πρόεδρος του Δημήτρης Τσερμενίδης. Σημειώνεται ότι η ακροδεξιά παράταξη έχει βαρυσήμαντη παρουσία στη διοίκηση το Συνδικάτου καθώς έχει κερδίσει τέσσερις έδρες.
Η οργισμένη απάντηση του προέδρου του ΟΑΣΘ
Την οργισμένη απάντηση του προέδρου του ΟΑΣΘ Στέλιου Παππά προκάλεσε η επιστολή ακροδεξιάς κοπής από συνδικαλιστική παράταξη που ζητά να ληφθούν μέτρα κατά των προσφύγων που μετακινούνται με τα λεωφορεία.
Ο κ. Παππάς μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο FM» του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφερόμενος στο κείμενο της συγκεκριμένης επιστολής τόνισε ότι πρόκειται για «κείμενο μιας παράταξης που εμπνέεται από ρατσιστικές αντιλήψεις που διασπά τους εργαζόμενους και δεν τους ενώνει».
«Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε ότι οι μετανάστες είναι ξένο σώμα. Μήπως να τους βάλουμε και ένα αστεράκι; Η Δημοκρατία της Βαϊμάρης δεν μπορεί να ισχύσει ούτε μπορεί να επανέλθει», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ.
Ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η συγκεκριμένη παράταξη «προφανώς είναι μια μειοψηφία» και οι αντιλήψεις τους δεν απηχούν στην πλειοψηφία των εργαζομένων. Επίσης σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να κάνει κανένα διάλογο μαζί τους» αναφέροντας ότι και η διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων καταδικάζει αυτές τις αντιλήψεις.
«Η δημοκρατία έχει ανεκτικότητα αλλά έχει και όρια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς.