Θεσσαλονίκη: «Βροχή» μολότοφ και ανθρωποκυνηγητό κοντά στο ΑΠΘ - Radio Apolayseis

Breaking

Θεσσαλονίκη: «Βροχή» μολότοφ και ανθρωποκυνηγητό κοντά στο ΑΠΘ


Κουκουλοφόροι πετούν μολότοφ στους αστυνομικούς – Χιλιάδες διαδηλωτές στις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης – Πορεία και στη Λάρισα
Νέα ένταση σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Εγνατία και 3ης Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη.
Στο σημείο κινούνταν 100 άτομα που νωρίτερα είχαν επιτεθεί στην κατάληψη «Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο»
Η Αστυνομία έστησε επιχείρηση για να εγκλωβίσει και να συλλάβει τα συγκεκριμένα άτομα. Τη στιγμή της επέμβασης οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ και μπουκαλιών προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και βρήκαν καταφύγιο στη λέσχη σίτισης του ΑΠΘ.. Οι κουκουλοφόροι μπήκαν μέσα και πέταξαν και άλλες βόμβες μολότοφ και πυρσούς στο οδόστρωμα, ενώ έκαναν και χρήση πυροσβεστήρων.
Λίγο μετά τις 21.00, οι κουκουλοφόροι εισήλθαν ξανά μέσα στους χώρους του πανεπιστημίου και η ένταση εκτονώθηκε.
Νωρίτερα, κουκολοφόροι αναποδογύρισαν κάδους και πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι τους απώθησαν.
Η πορεία κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών συνεχίζεται στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.
Το απόγευμα διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από τον Λευκό Πύργο και κρατώντας ελληνικές σημαίες, υπό τον ήχο τυμπάνου, φώναζαν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, κατά της Συμφωνίας και κατά των πολιτικών.
Την ίδια στιγμή στο άγαλμα Βενιζέλου κατέληξε η πορεία που πραγματοποίησαν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μέλη αριστερών συλλογικοτήτων και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.
Η πορεία ξεκίνησε από την Καμάρα και μέσω των οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας, Ερμού, Αριστοτέλους, κατέληξαν στο άγαλμα Βενιζέλου.
Σημειώνεται πως η πορεία σταμάτησε για λίγη ώρα στην Αγίας Σοφίας, προκειμένου να μην συναντηθεί με άλλες πορείες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα σε εξέλιξη στο κέντρο της πόλης.
Συγκέντρωση και στη Λάρισα
Πλήθος κοσμου μαζεύτηκε και στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Νομαρχίας για την Μακεδονία.
Την συγκέντρωση διοργάνωσε η συντονιστική επιτροπή πολιτών της Λάρισας απευθύνοντας κάλεσμα σε κάθε πολίτη.


Πηγή