Η κόκκινη κορδέλα από κεριά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - Radio Apolayseis

Breaking

Η κόκκινη κορδέλα από κεριά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Το δικό τους μήνυμα για το AIDS και την αντιμετώπισή του, έστειλαν πριν από λίγο από την πλατεία Αριστοτέλους, άνθρωποι όλων των ηλικιών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη
Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης άναψαν τα δεκάδες κόκκινα κεριά που τοποθετήθηκαν μπροστά από το «Ολύμπιον», για να σχηματίσουν την κόκκινη κορδέλα, διεθνές σήμα ευαισθητοποίησης του συνδρόμου. Λίγο πριν και κατά τη διάρκεια της αφής των κόκκινων κεριών, οι «Karanos» έβαλαν ρυθμό στη βραδιά, παίζοντας ιδιαίτερους σκοπούς με τα κρουστά τους.

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου το ΚΕΕΛΠΝΟ Θεσσαλονίκης είχε προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας, με το κοινό και ιδιαίτερα τους νέους να συμμετέχουν σε αυτές τις δράσεις και να ενημερώνονται για τη νόσο, τη μετάδοση, την πρόληψη, τη διαχείριση και την αντιμετώπισή της.

Σε όλη τη διάρκεια του Σαββάτου διανεμόταν έντυπο ενημερωτικό, προωθητικό υλικό του ΚΕΕΛΠΝΟ και των συμμετεχόντων φορέων, καθώς και προφυλακτικά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ασθένεια-σταθμός για την ανθρωπότητα, δεν αποτελεί πλέον θανατηφόρα απειλή, ωστόσο χαρακτηρίζεται από ορισμένους οροθετικούς ως «κοινωνική ασθένεια», εξαιτίας αυτών που καλούνται να αντιμετωπίσουν από την κοινωνία.

Τις  δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, στήριξαν με τη συμμετοχή τους οι φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το thestival.gr:
Πηγή