Χιλιάδες προσλήψεις στο...Δημόσιο τάζει η Κυβέρνηση - Radio Apolayseis

Breaking

Χιλιάδες προσλήψεις στο...Δημόσιο τάζει η ΚυβέρνησηΤετραετές πλάνο προσλήψεων από την κυβέρνηση - «Βήματα» προς την κάλπη

 Σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπεται νέο σύστημα σχεδιασμού για τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ. Πρόκειται για ριζικές αλλαγές στο θέμα των προγραμματισμού των προσλήψεων που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του μηνός και να αποτελέσει νόμο του κράτους με την έναρξη του νέου έτους.

 Στα σχέδια, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», θα περιλαμβάνονται οι εκτιμήσεις για τις αποχωρήσεις προσωπικού, το σύνολο των υφισταμένων και των εκτιμώμενων κενών θέσεων, αλλά και οι ανάγκες σε προσλήψεις για τους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων και τις ανεξάρτητες αρχές. 

Εν συνεχεία, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα συντάσσει συγκεντρωτικό τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων, το οποίο θα υποβάλλεται στο υπουργείο Οικονομικών. Το νομοσχέδιο προβλέπει ότι κάθε χρόνο, εντός του Σεπτεμβρίου, τα υπουργεία θα καταρτίζουν σε συνάρτηση με τον στρατηγικό σχεδιασμό τετραετίας, καταστάσεις με τα αιτήματά τους για τις ετήσεις προσλήψεις τακτικού αλλά και εποχικού προσωπικού.