Συμφωνία των Πρεσπών: Η πρώτη υπογραφή Αποστολάκη ως ΥΕΘΑ - Radio Apolayseis

Breaking

Συμφωνία των Πρεσπών: Η πρώτη υπογραφή Αποστολάκη ως ΥΕΘΑ


Συμφωνία των Πρεσπών: Η πρώτη υπογραφή Αποστολάκη σε νομοσχέδιο ως ΥΕΘΑ δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη, καθώς το σχέδιο νόμου υπογράφεται από όλα τα μέλη της κυβέρνησης
Στην κατάθεση τoυ σχεδίου νόμου για τη συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή προχώρησε το Σάββατο η κυβέρνηση, δείχνοντας έτσι έμπρακτα τη βούλησή της να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία κύρωσής της.
Από τη στιγμή που ανέβηκε το σχέδιο νόμου στην ιστοσελίδα της Βουλής, το Armyvoice.grδέχεται το μήνυμα ότι την συμφωνία υπογράφει και ο νέος υπουργός Άμυνας Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης.
Η συμφωνία υπογράφεται από όλα τα μέλη της κυβέρνησης και δεν αποτελεί έκπληξη η υπογραφή της και από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας.
Η Διάσκεψη των Προέδρων, τη Δευτέρα, θα αποφασίσει το χρονοδιάγραμμα επεξεργασίας από την αρμόδια Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, και το χρόνο εισαγωγής της προς κύρωση στην Ολομέλεια.
To ν/σ της συμφωνίας των Πρεσπών φέρει τον τίτλο: “Κύρωση της Τελικής Συμφωνίας για την Επίλυση των Διαφορών οι οποίες περιγράφονται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών 817 (1993) και 845 (1993), τη Λήξη της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995 και την Εδραίωση Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης μεταξύ των Μερών”.
Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ανήγγειλε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα κατατεθεί έως τέλους της ερχόμενης εβδομάδας.
Πάντως, μετά τη ΝΔ και οι ΑΝΕΛ θεωρούν ότι η επίμαχη συμφωνία δεν είναι δυνατόν να κατατεθεί προς κύρωση στην Ολομέλεια χωρίς προηγούμενη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας της αρμόδιας Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς κάτι τέτοιο αντιβαίνει το Σύνταγμα.
Οι ΑΝΕΛ εξαπέλυσαν μάλιστα προειδοποιητικά πυρά σε επιστολή τους στον κ. Βούτση, για «συνταγματικό και κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».
Επιτυχής, με τα έως στιγμής δεδομένα, φαίνεται ότι θα είναι και η δεύτερη δοκιμασία για την κυβέρνηση, και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά για την ψήφο εμπιστοσύνης, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης την Τετάρτη, καθώς φαίνεται να διαμορφώνεται πλειοψηφία τουλάχιστον 151 βουλευτών.