«Έρχονται» συστάσεις Τσίπρα σε Ζάεφ για τη… σκέτη «Μακεδονία» - Radio Apolayseis

Breaking

«Έρχονται» συστάσεις Τσίπρα σε Ζάεφ για τη… σκέτη «Μακεδονία»Ο Ζάεφ έκανε ακόμη ένα tweet με αναφορά στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτόφ δήλωσε πως η χώρα του θα αποκαλείται σκέτο «Μακεδονία» και όχι Βόρεια Μακεδονία μέχρι να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Και αυτό ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως μέσα στις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ και… συστάσεις από τον Έλληνα πρωθυπουργό.
«Η στήριξη από την Κομισιόν, τους θεσμούς και της χώρες μέλη της Ε.Ε., τους γείτονές μας και πολλούς άλλους ηγέτες ήταν το κλειδί για να προχωρήσουμε μπροστά και να επιστρέψουμε στο δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ καθώς και της σταθερότητας, της αξιοπιστίας και της ευημερίας στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας»», ήταν το νέο μήνυμα στο twitter από τον Ζόραν Ζάεφ, με αφορμή τη συνάντησή του με τον Κρίστιαν Ντάνιελσον, γενικό διευθυντή των διαπραγματεύσεων διεύρυνσης της Ε.Ε.
View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter
Поддршката од @EU_Commission, институциите и земјите членки на ЕУ, нашите соседи и многу други лидери, беше клучна за цврсто да зачекориме напред и да се вратиме на патот кон Европската Унија и НАТО, како и за стабилноста, кредибилитетот и просперитетот на Република Македонија.
See Зоран Заев's other Tweets
Οι συνεχείς αναφορές του Ζάεφ στη «Μακεδονία» χωρίς το… Βόρεια έχουν προκαλέσει αντιδράσεις. Ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ φρόντισε να στείλει το δικό του μήνυμα. Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, μάλιστα, ο Νικολά Ντιμιτρόφ δήλωσε ότι «μέχρι την επόμενη εβδομάδα, όταν θα υπογραφεί το πρωτόκολλο εισδοχής στις Βρυξέλλες, το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» νομιμοποιείται να ακούγεται αδιαλείπτως». Σύμφωνα με τον ίδιο, στη στιγμή που η χώρα του να μπεί στο ΝΑΤΟ «τίθεται σε ισχύ οι συνταγματικές τροποποιήσεις και στη συνέχεια η «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» θα γίνει το συνταγματικό όνομα».

Τετ α τετ και… συστάσεις Τσίπρα σε Ζάεφ

Όλα αυτά ενώ άμεσα, ίσως και μέσα στον Φεβρουάριο όταν θα γίνει η Διάσκεψη του ΜονάχουΑλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ αναμένεται να έχουν την πρώτη τους συνάντηση μετά την κύρωση και από τις δυο χώρες της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Αν και χθες (29.01.2019) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε, αναφερόμενος στην… επιμονή του Ζόραν Ζάεφ περί «Μακεδονίας» χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό, πως τυπικά έχει ακόμα αυτό το δικαίωμα. Εξέφρασε, όμως, τη βεβαιότητα ότι ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ θα συμμορφωθεί όταν έρθει η ώρα.
Ωστόσο, οι πληροφορίες του newsit.gr αναφέρουν ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να κάνει συστάσεις στον Σκοπιανό ομόλογό του και θα του τονίσει ότι η συμφωνία που υπεγράφη τον περασμένο Ιούνιο στις Πρέσπες πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα!